Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Ferencváros ellen a csoda kapujában volt a Nyíregyháza

Cívishír | 2024. 04. 24. | 21:51:11
Vezetett, de nem tudta megőrizni előnyét a Szpari a Magyar Kupa elődöntőjében.
A Ferencváros ellen a csoda kapujában volt a Nyíregyháza
Gresóék nagyon küzdöttek, de a végén fordított a Ferencváros (Fotó: Szabolcsihír)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A labdarúgó NB I. és az NB II. listavezetője találkozott Balmazújvárosban a Magyar Kupa elődöntőjében. A biztonsági szektorokat leszámítva telt ház előtt léptek pályára a csapatok.

A találkozó elején a vendégek gyors és pontos passzokkal jutottak el a Szpari kapuja előterébe, a hazaiak rengeteget futottak, próbálták így lefedni a térfelüket. Nyomott az FTC, a Nyíregyházának pedig a széleken vezetett kontrákból volt lehetősége néha eljutni ellenfele tizenhatosáig. A 14. percben a Szpari három pontos passzal nagy helyzetet teremtett, de Nagy Barnabás körülményesen vette át a labdát, majd a kifutó kapusba lőtt közelről. A helyzet egyértelművé tette, a Szparinak van mit keresni a már bajnokságot nyert fővárosi csapat ellen, egyre agresszívebben, bátrabban, gyorsabban járatta a labdát. Izgalmas, látványos játék folyt a pályán - helyzet itt, helyzet ott, mindkét csapat játékában benne volt a gól. A félidő végéhez közeledve ismét kezdett megmutatkozni a Ferencváros játékosainak technikai fölénye, mindinkább megnyerte az egy-egy elleni csatákat. Ezt azonban bőven ellensúlyozta a Nyíregyháza lelkesedése, csapatként működése és kiváló erőnléte. 

A második játékrészt nagy lendülettel kezdte a fővárosi csapat, de az első helyzete a Nyíregyházának volt. Gresó tört be a kapu előterébe, lövésre azonban elfogyott a lendülete, de így is szükség volt a kapus bravúrjára, mint ahogy pár perccel később egy szöglet után Gengeliczki jobb alsóba tartó fejesénél is. Egyre jobban játszott a Szparinak, de az 57. percben tizenegyeshez jutott a Ferencváros. Egy, a tizenhatoson belüli lerántás miatt jutott büntetőhöz az FTC, Fejér azonban védte Varga Barnabás középmagas, a kapu bal odalába tartó lövését.

A kihagyott tizenegyes további önbizalmat adott a Nyíregyházának. Gyorsabban, veszélyesebben játszott a Szpari, a vendégek sokszor csak szabálytalankodással tudták megállítani a támadását.

A 68. percben robbant a stadion, megszerezte a vezetést a Nyíregyháza!

 A bal oldalról érkezett beadást a védő nélkül hagyott Kovácsréti rúgta 9 méterről a kapu bal odalába. (1–0). A fővárosiak ezt követően felgyorsították a játékot, térfelükre szorították a Nyíregyházát, amelynek játáékosai hősiesen védekeztek. Ahogy teltek a percek, úgy kapott ismét erőre a Szpari, mind feljebb tolta a védelmét, igyekezett megtartani a megszerzett labdát, de továbbra is a Fradi dominált és Fejér bravúrjaira is szükség volt.

A félidő hajrájához közeledve mindkét gárda játékában benne volt a gólszerzés, de sajnos a zöld-fehérek éltek a lehetőségeikkel. Előbb a 85. percben egyenlítettek. Bal oldali szabadrúgás után Cisséhez került a labda, aki 10 méterről, elegáns csel után laposan a hálóba lőtt (1–1). A 89. percben aztán el is döntötte a meccset a Ferencváros. A lesgyanús helyzetből induló Szevikjan a kaputól 17 méterre váratlanul lövésre szánta el magát, a „kiflije” pedig a jobb kapufáról vágódott a hálóba (1–2). Az ötperces hosszabbításban volt még két ígéretes hazai kíséret, gól azonban nem esett.

A döntőbe a Ferencváros jutott, ellenfele pedig a Paks lesz.

Magyar Kupa, elődöntő
NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC (NB II)–FERENCVÁROSI TC 1–2 – ÉLŐ!
Balmazújváros, Városi Stadion. Vezeti: Bogár Gergő.
NYÍREGYHÁZA: Fejér – Baki, Alaxai, Gengeliczki – Farkas B., Kesztyűs B. (Sigér Á., 77.), Nagy D. (Temesvári, 90.), Nagy B. – Gresó (Novák, 74.), Beke P., Kovácsréti. Vezetőedző: Tímár Krisztián
FERENCVÁROS: Varga Á. – Botka (Loncar, a szünetben), Abena, Cissé, Civic (Ramírez, 80.) – Maiga (Szevikjan, 74.), Abu Fani, Zachariassen (Makreckis, 16.) – Marquinhos, Varga B., Traoré (Kodro, 74.). Vezetőedző: Dejan Sztankovics eltiltása miatt Nenad Szakics.
Gólszerző: Kovácsréti (68.), ill. Cissé (84.), Szevikjan (89.)

Hirdetés
Hirdetés