Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A nemzetközi láthatóság növelése weboldal fordítással

Szabolcsihír | 2024. 03. 28. | 14:14:40
XXX
A nemzetközi láthatóság növelése weboldal fordítással
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szeretné a nemzetközi piacokra vinni vállalkozását, de nem tudja, hogyan kezdjen hozzá? Bővítené a vásárlói körét, de nem tudja, hogyan szólítson meg új piacokat? Egy idegen nyelvű weboldal tökéletes kezdő lépés lehet, hogy elérjük céljainkat.

Első lépésként vizsgálja felül weboldalát!

Ha már rendelkezünk egy jól felépített, megfelelő információkkal ellátott honlappal és webshoppal, nincs más dolgunk, mint felvenni a kapcsolatot egy olyan fordítóirodával, ahol tapasztaltak a webre kihelyezett tartalmak kapcsán. Az Edulingo21 Kft webshop, weboldal fordítás szolgáltatása nemcsak a honlap szövegének idegen nyelveken való előállítását, hanem az azon található videós tartalmak feliratozását is magába foglalja. 

Ha azonban úgy látjuk, hogy weboldalunk helyenként kiegészítésre szorul, vagy esetleg nem lesz feltétlenül érthető a külföldi látogatók számára, érdemes 0. lépésként alaposan áttekinteni a feltöltött tartalmat. A webshop esetében törekedjünk az egyszerű, átlátható megfogalmazásra, de igyekezzünk feltölteni minden olyan információt, ami alapján a potenciális vásárlók dönteni tudnak a termék kiválasztásakor. 

Ne feledjük, hogy a külföldi vásárlóknak egyelőre nem lesz előzetes ismeretük termékeinkről vagy szolgáltatásainkról, így előfordulhat, hogy helyenként a feltöltött adatok bővítése lehet majd szükséges. 

Hogyan működik a weboldal fordítási szolgáltatás?

Ha úgy látjuk, hogy honlapunkat sikerült megfelelőképpen aktualizálni, felvehetjük a kapcsolatot a választott fordítóirodával. A közös munka megkezdése előtt kérnünk kell egy ajánlatot, a megkeresés során fogalmazzuk meg, hogy pontosan mire is lenne szükségünk. 

Teljes fordítás kérése esetén az irodák arra is fel vannak készülve, hogy a weboldalak kötelező jogi részeinek fordításában is eljárjanak, mint például az Általános Szerződési Feltételek és Adatvédelmi Nyilatkozatok. Ezeken a részeken természetesen jogi szakfordító fog dolgozni, így a későbbiekben már nem szükséges az előállított szöveget jogásszal is ellenőriztetni.

Minél szélesebb piacot szeretnénk megcélozni, annál több nyelvre érdemes lefordítani a tartalmainkat. Az angol vagy német nyelvek mellett érdemes lehet gondolkodni akár a francia, olasz, román vagy szlovák nyelvek használatában is. 

Milyen előnyei vannak még a többnyelvű weboldalnak? 

Vállalkozásunk globális láthatóságának növelése mellett több más pozitívummal is járhat, ha a fordítás mellett döntünk. Ezen keresztül ugyanis erősíthetjük nemzetközi online jelenlétünket és hitelességünket is. Tartsuk szem előtt, hogy amint hall valaki cégünkről, rögtön az interneten fog bennünket lecsekkolni, így sokat segíthet, ha a keresőmotorba beírva rögtön egy igényes és több nyelven elérhető honlap köszönti a kíváncsi szemeket. 

Napjainkra rendkívül népszerűvé váltak az online piacok, így érdemes ezen keresztül is kihasználni a vállalkozásunkban rejlő lehetőségeket. Egy komoly, több nyelvre lefordított webshoppal hatékonyan növelhetjük bevételeinket. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés