Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Brutálisan megölte barátját Aranyosapátiban – nem tagadta tettét

| 2023. 07. 04. | 20:43:00
A vádlott nem mondott le a tárgyaláshoz való jogáról.
Brutálisan megölte barátját Aranyosapátiban – nem tagadta tettét
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Nyíregyházi Törvényszék július 4-én előkészítő ülést tartott az L.E. vádlottal szemben különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettében indult eljárásban.

A vádirat szerint L.E. vádlott és a sértett azonos munkahelyen dolgoztak, a magánéletben is baráti kapcsolatban álltak. 2022. november 29-én a sértett felkereste lakásán a vádlottat azzal a céllal, hogy a jelenléti ívet aláírassa vele, ezt követően pedig pálinkázni kezdtek, melytől egy idő után súlyoson ittas állapotba kerültek, majd ismeretlen okból összeszólalkoztak.

L.E. több alkalommal arcon ütötte a fotelben ülő – az ittasság és bántalmazás folytán mozgásában akadályozott – sértettet, felső testével ráhajolt, leszorítva tartotta, majd a korábban magához vett zsebkéssel többször oly módon a nyakába döfött, hogy nem csupán megszúrta, hanem fel is hasította a sértett nyakát. A bántalmazást követően a vádlott a hálószobába ment aludni, a sértett pedig a helyszínen elhalálozott.

Az előkészítő ülésen a vádlott nem tagadta a bűncselekmény elkövetését, de akként nyilatkozott, hogy a történtekre nem emlékszik. Mivel a tárgyaláshoz való jogáról nem mondott le, a bíróság szeptember 28-án folytatja az eljárását, amikor is tárgyalást fog tartani, ahol a vádlott kihallgatása és tanúk meghallgatása várható.

Hirdetés
Hirdetés