Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Csomósék balesete után Östberg nyert Nyíregyházán

| 2023. 10. 08. | 19:26:00
A verseny az országos ralibajnokság idei szezonjának zárófutama is volt
Csomósék balesete után Östberg nyert Nyíregyházán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az addig az összetett élén álló Csomós Miklós, Bán Viktor páros utolsó előtti szakaszon elszenvedett balesete után a Mads Östberg, Patrik Barth norvég, svéd kettős nyerte vasárnap a Rally Hungaryt, az Európa-bajnokság (ERC) Nyíregyházán és környékén rendezett szezonzáró viadalát.

Csomósék szombaton több mint 22 másodperces előnyt autóztak ki maguknak, így a vasárnapi négy szakasznak úgy vághattak neki, hogy elsősorban az előnyük megtartására van szükségük a végső diadalhoz. A reggeli első, a hétvége kilencedik gyorsaságiján a magyar duó még nem lassított, a legjobb időt érte el, ezzel 23.5 másodpercesre duzzadt az előnye, melyből aztán a következő etapon kicsivel több mint 15 másodperc maradt meg, mert a páros ott csak 10. lett.

A futam 11. gyorsasági szakaszát aztán Csomósék nem tudták befejezni, így Östberg ölébe hullott a vezető pozíció, a rutinos, 2020-ban WRC2-es világbajnok norvég pilóta pedig innen már nem hibázott és megnyerte a Rally Hungaryt.

"Lesodródtunk egy balos kanyarban, ahol egy kis fa belógott és felborított minket. Pedig próbáltuk biztonságosan lehozni ezt a két szakaszt. Nagyon csalódott vagyok" - nyilatkozta Csomós.

Az Európa-bajnoki értékelésben a győztes Östberg mögött a friss és kétszeres magyar bajnok Vincze Ferenc zárt másodikként, míg a dobogó alsó fokára a lett Martins Sesks, Renars Francis duó állhatott fel.

A verseny a HUMDA országos ralibajnokság idei szezonjának zárófutama is volt, melyet így Vincze Ferenc nyert meg. A magyar bajnoki viadal értékelésében a Nyíregyházán 2019-ben Eb-futamgyőztes, most az Eb-mezőnyben ötödikként végző Turán Frigyes, Farnadi Ágnes kettős lett a második, míg a Velenczei Ádám, Vánsza Zsolt páros a harmadik.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés