Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Irány az NB I., bajnok a Nyíregyháza!

| 2024. 05. 05. | 18:56:00
A Gyirmót 3–1-es legyőzésével biztosította be bajnoki címét a Szpari.
Irány az NB I., bajnok a Nyíregyháza!
Bajnok a Szpari! (Fotó: Cívishír)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ha legyőzi a Szpari a Gyirmótót, akkor megnyerte bajnokságot, hiszen behozhatatlan előnye lesz a második helyezettel szemben – ezzel a reménnyel futottak ki a Nyíregyháza Spartacus FC labdarúgói a balmazújvárosi városi stadion zöld gyepére a május 5-én a labdarúgó NB II. 31. fordulójának mérkőzésére. A találkozó előtt a tabellát 67 ponttal vezette a Nyíregyháza, a győriek 13 egységgel gyűjtöttek kevesebbet, és ezzel a hatodik helyet foglalták el.

Bár az első percek inkább a Szpari próbálkozásairól szóltak, helyzete is volt a hazai csapatnak, a 4. percben mégis Dala Martinnak kellett kikotorászni a hálóból a labdát. Adamcsek szép egyéni akció végén 22 méterről, a kaputól jó tíz méterre kint álló kapus fölött a hálóba emelte a labdát (0–1). A gól után egy rövid időre a védekezésre és ebből indítható kontrákra állt át a Gyirmót, a Nyíregyháza pedig meglehetősen jó iramot diktálva hajtott az egyenlítésért. A 10. perctől, kihasználva a hazaiak pontatlan passzait, a vendégcsapat kijött a „sündisznóállásból” és meg-megpiszkálta a hazaiak védősorát, gólhelyzet azonban nem volt. Igaz, a másik oldalon sem, ahol a játékosok eljutottak ugyan a büntetőterületre, ott azonban csak tologatták a labdát, a távoli lövéseket pedig Hársfalvi fogta. Az ivószünet után az agresszívabb, gyorsabb játékkal egyértelműen a Nyíregyháza lett a kezdeményezőbb, sorra nyerte az egy-egy elleni csatákat. A vendégek sokszor csak szabálytalanságokkal tudták megakadályozni a hazai támadásokat. A 34. percben Kovács Milán megkapta a második sárgalapját, így tíz emberre fogyatkozott a Gyirmót. A játék képe azonban csak annyiban változott, hogy a vendégcsapat kijött a szorításból, köszönhetően annak, hogy felvette a Nyíregyháza ritmusát.

A második félidő első két perce egy-egy helyzetet hozott mindkét csapatnak. A Gyirmót játékosa a félpályánál labdát csent, zavartalanul vezethette volna akár a kapuig, az oldalra szánt passzát azonban a kapus kiütötte. A másik oldalon a becserélt Novák egy bal oldalról érkezett beadás után ajtó-ablak helyzetben három méterről fejelt a kapu mellé. Fölényben focizott az emberelőnyben játszó Nyíregyháza, de sokáig nem tudott mit kezdeni a szervezetten és hatékonyan védekező Gyirmóttal.

A 60 percben a kaputól 13 méterre Szőke buktatta Nagyot, a spori rögtön a tizenegyes pontra mutatott. Kovácsréti a bal alsóba bevágta a büntetőt (1–1). Öt perccel később újabb tizenegyeshez jutott a Szpari, mégpedig azért, mert egy sarokrúgás után megcsúsztatott labda Hudák kezéhez ért. Ezt a tizenegyest is Kovácsréti értékesítette, most a jobb alsóba lőtte a labdát (2–1). A vezetés birtokában is magánál tartotta a kezdeményezést a Szpari, távoli lövésekkel, szögletekből, kidolgozott helyzetekből egyaránt veszélyeztette Hársfalvi kapuját, a hálóőr azonban mindig a helyén volt. A Gyirmót is el-eljutott ellenfele kapuja közelébe, de gólhelyzetet nem tudott összehozni. A találkozó utolsó perceiben már leginkább a labdatatásra összpontosított a Szpari. Aztán a ráadásban meglett a harmadik találat is. Egy hazaadás során a kapus lyukat rúgott, igyekezett a labda után, de a játékszer átvánszorgott a gólvonalon (3–1).

Ezzel a Nyíregyháza Spartacus - a további fordulók eredményétől függetlenül megnyerte a másodosztály küzdelmeit, azaz a 2024/2025-ös idényben már az élvonalban szerepelhet.

LABDARÚGÓ NB II., 31. FORDULÓ
NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC–GYIRMÓT FC GYŐR 3–1 (0–1)
Balmazújváros, Városi Stadion, 1300 néző. Vezette: Hanyecz Bence (Baghy Csaba, Punyi Gyula)
NYÍREGYHÁZA: Dala – Baki, Alaxai, Gengeliczki – Farkas B., Sigér Á. (Tamás O., 66.), Nagy D., Nagy B. (Vass P., 83.) – Gresó (Vida K., 66.), Beke P. (Novák Cs., a szünetben), Kovácsréti (Oláh B., 90.). Vezetőedző: Tímár Krisztián
GYIRMÓT: Hársfalvi – Lányi (Rozs, 87.), Hudák D., Csörgő V., Szegi – Szőke G., Hajdú Á. (Kovács D., 81.) – Soltész I. (Molnár J., 81.), Kovács M., Madarász (Medgyes Z., a szünetben) – Adamcsek (Erdei M., 90+2.). Vezetőedző: Tamási Zsolt
Gólszerző: Kovácsréti (61., 65. – mindkettőt 11-esből), Hársfalvi (90+3. – öngól), ill. Adamcsek (3.)
Kiállítva: Kovács M. (34.)

Hirdetés
Hirdetés