Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Iskolai késelés: halállistát készített a 12 éves lány

Cívishír | 2024. 04. 29. | 17:17:14
Egy 20 centiméter pengehosszúságú késsel hátba szúrta osztálytársát, majd kihúzta azt a hátából, és a padlóra dobta.
Iskolai késelés: halállistát készített a 12 éves lány
Ezzel a késsel szúrt (Fotó: rendőrség)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A bőnyi iskolai késelésről tartott sajtótájékoztatót április 29-én délután a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság – közölte a Telex. Nagy Ágnes ezredes, bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettes azt mondta: hétfő reggel háromnegyed 9 előtt a bőnyi iskola igazgatója hívta a rendőrséget, hogy késelés történt az iskolájuk 6. osztályában. Egy 12 éves kislány az első órai kicsengetés után, amikor a gyerekek nagy része kiment a teremből, egy otthonról hozott, elrejtett, 20 centiméter pengehosszúságú késsel hátba szúrta az előtte ülő 12 éves osztálytársát, majd kihúzta azt a hátából, és a padlóra dobta. A sérült kislányt életveszélyes sérüléssel mentőhelikopter vitte a győri kórházba, állapota most életveszélyes, de stabil, az intenzív osztályon ápolják.

Nagy Ágnes szerint az elkövető listát készített, melyen az osztálytársai neve szerepelt: pirossal azok voltak megjelölve, akiket szintén meg akart ölni, zölddel, akiket nem. A kést és a listát a rendőrség lefoglalta.

Az elkövetőt jó tanuló, csendes kislánynak írta le, motivációját a rendőrség vizsgálja, még tart a bűnügyi szemle és a kihallgatás. A késelőt gyanúsítottként hallgatják ki, egyeztetnek a vármegyei főügyészséggel is a nyomozás további menetéről.

Maruzsa Zoltán, a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára egy más témában tartott szolnoki sajtótájékoztatón azt mondta, a megszúrt lány állapotát stabilizálták az orvosok, túl van az életveszélyen. Az államtitkár arról is szólt: senki nem tud arról, hogy a történteknek előzményük lett volna.

Leszúrta osztálytársát egy általános iskolás lány a Győrhöz közeli Bőnyben
Mentőhelikopter vitte kórházba a sérültet.
Hirdetés
Hirdetés