Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Még jelentkezhetnek a szabolcsi diákok az MCC egyetemi programjába

MTI | 2024. 03. 25. | 18:41:40
Az egyetemistáknak szóló képzés Budapesten, Debrecenben, Miskolcon, Pécsen, Szegeden és Győrött is elérhető.
Még jelentkezhetnek a szabolcsi diákok az MCC egyetemi programjába
A program első állomása a juniorképzés (Fotó: MCC)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Többek között külföldi ösztöndíjakkal, karrierlehetőséggel, térítésmentes nyelvtanulással és ingyenes lakhatással június 30-ig várja idén érettségiző diákok jelentkezését a Mathias Corvinus Collegium (MCC) egyetemi programja. Az MCC az MTI-hez március 25-én eljuttatott közleményében azt írta, hogy

a hallgatókat szaktekintélyek, hazai és nemzetközi vendégoktatók és előadók oktatják, "a program a magyarországi hagyományos felsőoktatást kiegészítő, kiscsoportos, személyre szabott, több tudományágat felölelő képzést biztosít térítésmentesen".

Az MCC célja, hogy "a fiatalok oktatása ne anyagi helyzetüktől, hanem kizárólag képességeiktől és motiváltságuktól függjön, valamint, hogy a tehetséges magyar hallgatók külföldi tanulmányaik során elmélyített tudásukat idehaza, az országért és szűkebb környezetükért, felelősségteljesen kamatoztathassák". 2023-ban 350, a szakterületén nemzetközileg elismert külföldi oktató, kutató fordult meg az MCC-ben – fűzték hozzá. A tájékoztatás szerint a program első állomása a juniorképzés, ahol a diákok – mások mellett – érveléstechnikát, vitakultúrát, a politikai filozófia, a logika, a mikro- és makroökonómia alapjait is elsajátíthatják. A gyakorlatiorientált idegen nyelvi képzésekre is nagy hangsúlyt fektetnek – írták.

A juniorképzés keretében kulturális és rekreációs programok, valamint kollégiumi lakhatás várja a felvételt nyert fiatalokat, akik a továbbiakban az iskolarendszeri képzésben, majd annak végeztével a vezetőképző akadémián, valamint a közéleti és posztgraduális programok között választva folytathatják tanulmányaikat.

Az MCC közleménye szerint az idei képzési évet már több mint 600 diákkal indították el, az egyetemistáknak szóló képzés Budapesten, Debrecenben, Miskolcon, Pécsen, Szegeden és Győrött is elérhető. Ezekben az egyetemi városokban már a negyedik junior évfolyamot indítja az intézmény 2024 őszén. Az MCC képzései Kárpát-medence-szerte már 28 helyszínen érhetőek el, jelenleg több mint 7300 diák tanul náluk – tették hozzá. Az MCC a közleményben tehetséggondozási programja egyik alappillérének nevezte, hogy a hallgatókat ösztöndíjakkal támogatják, kiemelve, hogy nemzetközi ösztöndíjrendszerüknek köszönhetően tavaly mintegy 300 diákjuknak nyílt lehetősége arra, hogy a világ legjobb egyetemein tanuljon, illetve külföldi tanulmányúton vegyen részt.

Az MCC "mindazon első egyetemi évüket a 2024/2025-es tanév őszi félévében kezdő hallgatók jelentkezését várja, akik a budapesti, debreceni, győri, miskolci, pécsi és szegedi egyetemek nappali tagozatos hallgatóiként kívánják tanulmányaikat megkezdeni". A képzések a felvételt nyert tanulók számára térítésmentesek – áll a közleményben.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés