Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nyírkátai emberölés: tanúkat hallgat meg a bíróság

Szabolcsihír | 2024. 03. 23. | 15:44:44
O.B.J. zsinórral fojtotta meg 20 hetes terhes élettársát.
Nyírkátai emberölés: tanúkat hallgat meg a bíróság
O.B.J. rokonainál bujkált, mielőtt elkapták (Fotó: rendőrség)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Nyíregyházi Törvényszék március 27-én tanúkat hallgat meg a nyírkátai emberölés ügyében. A vádirat szerint a vádlott és a sértett 2021 óta voltak élettársak. Kapcsolatuk kiegyensúlyozatlan volt, a vádlott féltékenysége miatt gyakran veszekedtek, melyek során O.B.J. többször bántalmazta a nőt, aki azonban emiatt soha nem tett feljelentést. Egy 2023 májusi vitát követően a sértett elment otthonról, felkereste egy ismerősét, aki befogadta őt a nyírkátai lakásába. O.B.J. vádlott tudomást szerzett a párja tartózkodási helyéről és 2023. május 27-ére virradó éjszaka az utcáról figyelte a lakást, amikor észlelte, hogy a sértett az ismerősével együtt kijött és a ház mellett beszélgettek. A férfi ekkor megragadta a sértettet a hajánál fogva, akarata ellenére az utcára húzta úgy, hogy közben a másik kezében egy kést tartott.

Ezután O.B.J. egy fás, erdős területre vonszolta erőszakkal az élettársát, ahol többször megütötte, megvágta őt, majd a nadrágját rögzítő zsinórt kivette, azt a sértett nyaka köré tekerte és olyan erővel szorítva tartotta, hogy a sértett a helyszínen elhalálozott. A nő húsz hetes terhes volt, melyről a vádlott is tudomással bírt. Tettét követően a férfi elhagyta a helyszínt és rokonainál bujkált.

Mint arról beszámoltunk, a nyírkátai gyilkos január 31-én állt bíróság elé. A férfi sírva tett vallomást, az előkészítő ülésen 15 év börtönt kért rá az ügyészség. – A bűncselekményt azt beismerem, mert azt tényleg megtettem és nagyon sajnálom – mondta könnyeivel küszködve a férfi.

A férfi a bántalmazást tagadta, így nem született ítélet az előkészítő ülésen. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés