Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Pedofilügy: több tízezren tüntettek a fővárosban

civishir.hu | 2024. 02. 16. | 20:13:30
Az utóbbi évek legnagyobb demonstrációját tartották.
Pedofilügy: több tízezren tüntettek a fővárosban
A budapesti Hősök tere megtelt a demonstrálókkal
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Több tízezren vettek rész azon a február 16-i, péntek esti, budapesti tüntetésen, amelyet ismert youtuberek, influenszerek szerveztek a február 2-án kirobbant kegyelmi botrány miatt, amelynek következtében Novák Katalin köztársasági elnök, Varga Judit volt igazságügyi miniszter, a Fidesz EP-listájának vezetője után Balog Zoltán, a Magyar Református Egyház zsinati elnöke is lemondott. 

A Hősök terén megtartott eseményen a többi között felszólalt Gulyás Márton, a Partizán közéleti-politikai csatorna vezető szerkesztője, aki egyebek mellett azt mondta: vannak gyerekek, akiknek a nevelését rábíztuk a társadalomra, és sajnos elbuktunk ebben. Ezt a tüntetést azért hívtuk össze, hogy ennek végre megálljt parancsoljunk - mondta. 

Osváth Zsolt kiemelte: az intézet sohasem pótolhatja a családot, de az államnak az a feladata, hogy megtegyen mindent annak érdekében, hogy legalább ne legyen húsba maró a család hiánya.

A rendkívül népszerű énekes, Azahriah videóüzenetében hangsúlyozta: az oktatás teljes leépítése és a pedofíliában szenvedő beteg, valamint gátlástalan emberek gyerekek közelébe engedése az, ami nem büdös a hatalomnak, abban az esetben, ha politikai érdek húzódik mögötte.

Fancsikai Eszter beszédében felidézte Orbán Viktor  napokban elhangzott mondatát, miszerint a miniszterelnök „félbehasítaná”, „miszlikbe vágná” azt, aki bántja a gyermekét, unokáját.

Ebben hasonlítunk, csak van egy nagy különbség köztünk. Az, hogy ezért én börtönbe mennék, mert ez önbíráskodás, és arra van a jog, hogy ezt helyettem megtegye. És még egy apró dologban van különbség köztünk, hogy az én ügyvédem nem a pedofilt védené – fogalmazott.

Odakint most szörnyek járnak. Szörnyek, akik gyerekeket bántottak. Szörnyek, akik a gyerekek helyett a bántalmazókat segítették. Szörnyek, akik urambátyám alapon kegyelmet osztogatnak. A magyar állam csődöt mondott 

- kezdte beszédét Pottyondi Edina. 

Megjegyezte: a lemondott köztársasági elnököt, Novák Katalint nem számoltatják el, hanem élete végéig havi 4,5 milliós nyugdíjat jár neki. 

A volt államfő büntetése, hogy élete végéig luxusban kell élnie

 – tette hozzá.

Hirdetés
Hirdetés