Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A nyíregyházi Kovács Richárd egy győzelemre a párizsi olimpiától

| 2023. 06. 26. | 14:13:00
Amennyiben a legjobb négy közé jut, olimpiai kvótát szerez.
A nyíregyházi Kovács Richárd egy győzelemre a párizsi olimpiától
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A nyíregyházi Kovács Richárd (63,5 kg) az Európa Játékokon első magyarként jutott el a negyeddöntőbe és csak egy lépés választja el az olimpiai kvótától a Lengyelországban zajló Európa Játékokon.

A tavalyi Eb-bronzérmesünk az első mérkőzésén nagyon magabiztosan győzte le ismét litván ellenfelét, miután a februári Bocskai-emlékversenyen is jobbnak bizonyult. Mai, második ellenfele az örmény Narek Hovhanniszjan volt, akitől tavaly októberben a szlovéniai nemzetközi tornán megosztott pontozással kapott ki.

Ricsi megfontoltan, türelmesen kezdett és okos boksszal sikerült 4:1-re megnyernie az első menetet az erős örmény ellen. A második menetben is az ő akarata érvényesült, és meggyőző fölénnyel fordulhatott Ricsi az utolsó felvonásra. A harmadik menetben az örmény megpróbálta megfordítani a mérkőzést, de csak kozmetikázni tudott az eredményen, így Ricsi visszavágott neki a tavalyi vereségért.

A következő negyeddöntős körben a korábbi orosz ifjúsági Európa-bajnok, immáron szerb színekben versenyző Alekszej Sendrik lesz az ellenfele. A tét a legjobb nyolc között nem lesz kicsi, a mérkőzés győztese olimpiai kvótát szerez a párizsi eseményre.

Hirdetés
Hirdetés