Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Pedofilügy: a rendőrség nyomoz, a DK K. Endre letartóztatását követeli

Cívishír | 2024. 03. 11. | 16:52:11
A bicskei gyermekotthon egykori igazgatóhelyettese tisztára akarta mosdatni magát.
Pedofilügy: a rendőrség nyomoz, a DK K. Endre letartóztatását követeli
Az RTL videóra vette a találkozót (Fotó: RTL)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az RTL Házon kívül című műsorában március 10-én arról számoltak be, hogy a bicskei gyermekotthon egykori igazgatóhelyettese, K. Endre tisztára akarta mosdatni magát az egyik helyi áldozattal. Az RTL stábja rejtett kamerával rögzítette a találkozót.

„Az egyik kereskedelmi televízió adásában 2024. március 10-én közzétett felvétel szerint egy férfi arra próbálta rábírni a korábban már jogerősen lezárt ügyében tanúként kihallgatott fiatalembert, hogy változtassa meg az ügyben tett vallomását” – írta a rendőrség hétfő délután honlapján. Hozzátették, a felvételt a Budapesti Rendőr-főkapitányság büntető eljárás keretében vizsgálja.

A Demokratikus Koalíció pedig tudatta, feljelentést tesznek és azt követelik, hogy azonnal tartóztassák le K. Endrét, a bicskei gyermekotthon volt igazgatóhelyettesét. Kálmán Olga úgy fogalmazott, nem történhet meg, hogy az elnöki kegyelemmel kiengedett „pedofilsegítő fényes nappal próbálja megfélemlíteni korábbi áldozatait”. Egyetlen percig sem maradhat tovább szabadon a „pedofilsegítő”, aki a kegyelme után ott folytatja az áldozatok megfélemlítését, ahol a letartóztatása előtt abbahagyta. Az a minimum, hogy ezek után elviszik a rendőrök – jelentette ki az ellenzéki képviselő.

A kegyelmi ügy főszereplője hamis vallomásra akarta rávenni a bicskei gyermekotthon egyik molesztált áldozatát, ez derül ki a Házon kívül exkluzív riportjából.

Azt a fiút, akinek a vallomása néhány évvel ezelőtt nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a gyermekotthon volt igazgatóhelyettese börtönbe kerüljön. Először két hete kereste fel, hatezer forintot és egy doboz cigarettát adott neki és édesanyjának, be is vásárolt nekik. A fiú akkor belement, hogy videóra mondja, amit K. Endre kért tőle. Három felvétel is készült, amelyek a volt igazgatóhelyettes ártatlanságáról szóltak. Aztán néhány nappal később ismét találkoztak, akkor K. Endre az ügyvédjére hivatkozva arról beszélt, lehet, hogy szükség lenne egy új videóra is.

Hirdetés
Hirdetés