Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Vizes vb: döntőt és olimpiai kvótát ért a spanyolok legyőzése

| 2023. 07. 27. | 15:12:00
A címvédőt verték meg a magyarok.
Vizes vb: döntőt és olimpiai kvótát ért a spanyolok legyőzése
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A magyar férfi vízilabda-válogatott 12-11-re legyőzte a címvédő spanyol csapatot, ezzel bejutott a fukuokai vizes világbajnokság döntőjébe, egyúttal kvótát szerzett a jövő évi, párizsi olimpiára.

A magyarok így 1998 óta őrzik veretlenségüket a spanyolokkal szemben nagy világversenyeken (olimpia, vb, Eb). Varga Zsolt együttese a szombati fináléban az olimpiai bajnok szerbeket búcsúztató görögökkel találkozik.

Az utolsó percek rendkívüli izgalamakat tartogattak. Vogel labdaszerzése után két perccel a vége előtt támadhatott az egyenlítésért a magyar csapat, Vámos Márton pedig nem cifrázta, és irdatlan erővel bombázott a hálóba (11-11).A spanyolok 36 másodperccel a vége előtt emberelőnyt kaptak - ráadásul Zalánki kipontozódott - Varga azonban blokkolt, ekkor 16 másodperc maradt az órán. Varga Zsolt időt kért. A támadásnál a labda az utolsó pillanatban Manhercz kezébe került, aki kiszorított helyzetből lőtt a rövidre, a játékszer pedig átcsorgott a világklasszis Unai Aguirrén hóna alatt. Ugyan használták a videóbírót a játékvezetők, de a labda jól láthatóan bent volt, így ért véget a drámai csata.

Hirdetés
Hirdetés